Κανακάρη Δήμητρα

   Γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Τα πρώτα της βήματα στο χορό τα έκανε στη σχολή της κυρίας Ρούλας Παπαδημητρίου, η οποία την μύησε στην τέχνη του χορού και μετέδωσε τις αρετές του. Εκτός απ'την τεχνική κατάρτιση που της δόθηκε η κυρία Ρούλα την έμαθε να υπηρετεί το χορό με αγάπη, ήθος και πλήρη αφοσίωση. Αποφοίτησε το 1998 από την ανώτερη επαγγελματική σχολή «Ραλλού Μάνου». Στην επαγγελματική της πορεία, είχε την τύχη να παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια σπουδαίων δασκάλων όπως Anton Stoinov, Γιάννη Μέτση, Αντρέα Πέρρη, Αλίκη Καζούρη, Ντόρα Τσάτσου, Κωνσταντίνο Μίχο, Μιχάλη Ναλμπάντη, Lucia Marian κ.α.

   Παράλληλα παρακολουθούσε τα μαθήματα της «sociedad se espanol» και απέκτησε κατόπιν εξετάσεων, το «Segundo Ano Estudiante».

   Συνεργάστηκε με την ομάδα του Ελληνικού Χοροδράματος της «Ραλλού Μάνου ». Το 1997 συμμετείχε στην τελετή έναρξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου στο Καλλιμάρμαρο. Η αγάπη της για τα παδιά την έφερε νωρίς στο χώρο της διδασκαλίας. Το 1997 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Α.Γ.Σ. Δραπετσώνας, διδάσκοντας κλασικό χορό στα παιδιά του αγωνιστικού τμήματος της ρυθμικής γυμναστικής. Στην δωδεκαετή συνεργασία αυτή, τα παιδιά πρωταγωνίστησαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα ρυθμικής γυμναστικής καθώς αρκετά από αυτά στελέχωσαν την εθνική μας ομάδα. Το 1999 συνεργάστηκε με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού Ρέντη, διδάσκοντας σύγχρονο χορό. Μέσα στην οκταετή αυτή συνεργασία, απέκτησε μία χορευτική ομάδα που συμμετείχε σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα. Επίσης συνεργάστηκε με όλους τους φορείς του δήμου (σχολεία, παιδικούς σταθμούς, θεατρικές ομάδες κ.α.) τους οποίους βοήθησε στην υλοποίηση των παραστάσεών τους. Από το Σεπτέμβριο του 1999 διδάσκει κλασικό και σύγχρονο χορό στην σχολή της κυρίας Ρούλας Παπαδημητρίου, όπου από το 2009 της έκανε την τιμή και της ανέθεσε να συνεχίσει το μεγάλο έργο της.

Έλενα  Χασάπη

   Γεννήθηκα στο Πειραιά το 1981, οπού και μεγάλωσα Η αγάπη μου για το χορό με οδήγησε στη σχολή της Κας Σάσας Αλεξάκη σε ηλικία 3 ετών. Εκεί φοίτησα μέχρι τα 18 μου χρονιά κλασσικό μπαλέτο, φλαμέγκο, μοντέρνο ISTD.

   Κατόπιν, αφού πέρασα επιτυχώς τις εξετάσεις του Υπ. Πολιτισμού φοίτησα για 3 χρονιά στην επαγγελματική σχολή της Κας Δέσποινας Γρηγοριάδου, οπού είχα την τιμή να διδαχθώ από μεγάλους δάσκαλους όπως η Rizova, Bogoeva, στο κλασσικό μπαλέτο και Μ. Γρηγορίου, Μ. Τσουβαλά στο σύγχρονο.

   Παράλληλα, παρακολούθησα σεμινάρια χορού με τη Πέρσα Σταματοπούλου καθώς και μαθήματα μπαλέτου με το Γ. Μέτση.

   Το 2001 παρακολούθησα στη Βουλγαρία σεμινάριο για την απόκτηση του διπλώματος  ρωσικού συστήματος μπαλέτου VAGANOVAμε τη κα Κ.Βogoeva. Aακολουθήσαν άλλα τέσσερα σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και δημιουργικού χορού με τη κα Μ. Κυνηγού, καθώς και σεμινάρια φλαμέγκο. Τέλος, απέκτησα το δίπλωμα μοντέρνου χορού συστήματος ISTD.

   To 2001 είχα την τύχη και την τιμή να δουλέψω για πρώτη φορά σε τμήμα προσχολικής ηλικίας στη σχολή της Κας Ρούλας Παπαδημητρίου, η οποία και με καθοδήγησε και με διαμόρφωσε ως δασκάλα.

   Στα 13 χρονιά της επαγγελματικής μου πορείας έχω εργαστεί ως δασκάλα κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού και μουσικοκινητικής αγωγής στις σχολές της Κας Σ. Παπαδοπούλου, Μ. Λαζαρίδου, σε πρότυπο ιδιωτικό νηπιαγωγείο «Κούνια μπέλα», αλλά και στις κυρίες Σ. Αλεξάκη και Μ. Γιαννούση, οπού και εργάζομαι μέχρι και σήμερα.

   Επίσης, για πέντε συναπτά έτη συνεργάστηκα με το πειραϊκό σύνδεσμο, ως καλλιτεχνική διευθύντρια. Μεγάλη εμπειρία αποτέλεσε για με η εργασία μου δυο χρονών ως προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής στον αθλητικό σύλλογο ΔΑΣ Δραπετσώνας, δίπλα στη κα Δήμητρα Κανακάρη, με την οποία έχω την χαρά να συνεργάζομαι μέχρι και σήμερα στην σχολή Ρ. Παπαδημητρίου, στην οποία είναι πλέον ιδιοκτήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια.

ΚΟΜΗ ΚΛΟΥΚΙΝΑ

 

Φοίτησε στο Κέντρο Μπαλέτου Πατρών της Ακριβής Κορύζη και σπούδασε αγγλική φιλολογία και χορό (σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου) στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ντιρί.

Συνέχισε σπουδές στη Σχολή Χορού του Λεωνίδα ντε Πιαν, στο Κέντρο Χορού της Ροσέλλα Χάιτάουερ (Κάννες/Γαλλία) και στο Λονδίνο, και πήρε πτυχίο καθηγήτριας χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή της Άννα Πέτροβα.

Από το 1995 είναι μόνιμο μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ. Κατά το διάστημα 1995-2015 συμμετείχε σε τουλάχιστον 15 παραγωγές χοροδραμάτων: Δον Κιχώτης [Don Quixote] (Ντε Πιαν/Μίνκους), Ζιζέλ [Giselle] (Αντρέ/Αντάμ), Η Σταχτοπούτα (Βινογκράντοφ/Προκόφιεφ), Ο κουρσάρος (Ντε Πιαν/Αντάμ), Πινόκιο [Pinocchio] (Αρμιτάζ/Μελότσι), Μπαγιαντέρα [La bayadère] (Πετιπά/Μίνκους), Πακίτα [Paquita] (Χατζής/Μίνκους), Το καταραμένο φίδι (Μασσίν/Χατζιδάκις), Ζορμπάς (Μασσίν/Θεοδωράκης), Το χαμόγελο της Τζοκόντας (Στελλάτου/Χατζιδάκις), Ταξίδι στην αιωνιότητα (Τζανέλλα/Καραΐνδρου), Dancebox, Όλοι χορεύουν βαλς [Alles Walzer] (Τζανέλλα) κ.ά.

Ως μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ συμμετείχε επίσης στα χοροδραματικά επεισόδια των λυρικών έργων Τάνχωυζερ [Tannhäuser] (ΜΜΑ, 2008-09), Φίλησέ με, Κέιτι [Kiss me Kate] και Μαραθών-Σαλαμίς κ.ά.

Είμαστε Μέλη του

Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας

Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.

Κύλιση στην Αρχή